Scroll Top

Onderhoud brandblussers

brandblussers Onderhouden

Onderhoud van brandblussers is essentieel voor de levensduur en kwaliteit van elke draagbare brandblusser. Brandblussers hebben een maximale levensduur van twintig jaar, mits de brandblussers jaarlijks onderhouden worden en op de helft van deze levensduur een revisie ondergaan. Sproeischuimblussers dienen om de vijf jaar opnieuw gevuld te worden. Fire Control beschikt over alle kennis en ervaring die nodig is om alle typen blustoestellen en brandblusmiddelen te onderhouden als deze toestellen zijn voorzien van een rijkstypekeurmerk. Tijdige revisie verlengt de levensduur van uw blustoestellen. U bespaart dus kosten en u spaart het milieu. Kortom, onderhoud en revisie vormen een duurzame investering!

Brandblusser voorzien van onderhoud certificaat na onderhoudsbeurt
Brandblusser voorzien van onderhoud certificaat na onderhoudsbeurt

Fire Control is in het kader van de regeling voor de erkenning van de onderhoudsbedrijven kleine blusmiddelen een KIWA NCP/REOB erkend onderhoudsbedrijf en is tevens VCA*  gecertificeerd.

Alleen het aanschaffen van brandbeveiligingsvoorzieningen is niet voldoende. Brandblussers en brandslanghaspels moeten afhankelijk van de brandrisico’s en omgeving minimaal eenmaal per jaar worden gecontroleerd door een KIWA NCP/REOB-erkende onderhoudsmonteur. Ook droge blusleidingen moeten regelmatig worden gecontroleerd op druk en waterdichtheid door een KIWA NCP/REOB erkend onderhoudsbedrijf. Alleen dan bent u er zeker van dat in geval van brand deze voorzieningen nog betrouwbaar en adequaat kunnen worden ingezet.

Goed onderhoud van kleine brandblusmiddelen is werk voor professionals

Fire Control voert controles uit overeenkomstig de vastgestelde onderhoudsnormen NEN-EN671-3 (brandslanghaspels), NEN2559 (brandblussers) en NEN1594 (droge blusleidingen).

Onze onderhoudsmonteurs – die 24 uur per dag, zeven dagen in de week voor u klaarstaan – hebben verschillende gespecialiseerde cursussen gevolgd, waaronder een KIWA NCP-REOB onderhoudsopleiding en een VCA-opleiding. Daarnaast vindt voortdurend bijscholing plaats, waarbij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van brandbeveiliging en preventie aan bod komen.

De onderhoudsmonteurs zijn voorzien van alle benodigde apparatuur, onderdelen en gereedschappen, zodat ze vrijwel alle voorkomende reparaties en onderhoudswerkzaamheden snel en vakkundig ter plaatse kunnen uitvoeren.

Na het onderhoud ontvangt u het rapport van het onderhoud incl. looplijst. Deze wordt opgesteld volgens de geldende NEN-normen. Uiteraard voeren wij alle afvalstoffen verantwoord af.

Bent u geïnteresseerd in onderhoud brandblusmiddelen en/of droge blusleidingen? Neem contact op en maak direct een afspraak voor onderhoud en inspectie!