Scroll Top

SPECTACULAIRE UITBEREIDING OEFENCENTRUM.

Niemand wenst het, maar het kan helaas gebeuren:
Brand en/of EHBO ongeval in uw kantoor, werkplaats, verpleeghuis, woning, ziekenhuis en /of werkruimte.
Hoe gaan u en uw medewerkers daarmee om?
Weten zij hoe te handelen?
Wat kan men wel, wat mag men absoluut niet doen?

Op al deze vragen……. Fire Control heeft daar de antwoorden op!

In 2009 nam Fire Control één van de eerste geavanceerde proceduretrainers voor BHV in gebruik. Nu, na 7 jaar, is het tijd voor de volgende stap: een spectaculaire uitbreiding! We hebben een nieuw ontwerp gemaakt dat volledig aansluit bij de behoefte van de cliënten, huidige inzichten en marktontwikkelingen. Zo wordt er een extra verdieping toegevoegd en komen er gezamenlijk meer dan 80 verschillende oefenscenario’s beschikbaar. Uiteraard kunnen meerdere instructeurs gelijktijdig van de oefenruimtes gebruik maken. De bediening vindt plaats door middel van i-pads. Een ander scenario starten is één druk op de knop. Zo maakt elke cursist iets anders mee!
In de installatie zijn meer dan 30 energiezuinige Nimbo rookmachines verwerkt. Door het toepassen van een intelligente sturing wordt er een enorme energiebesparing gerealiseerd. Dus tevens goed voor het milieu!
Een andere innovatie is de uitgebreide simulatie mogelijkheden met de brandmeldinstallatie. Deze wordt gesimuleerd op een tweetal grote touchscreens. Hierdoor is een breed scala aan scenario’s met meerdere bouwlagen mogelijk.
Met de meer dan 30 speakers die individueel aangestuurd kunnen worden is ook de geluidsbeleving levensecht.

Horizontaal ontruimen, verticaal ontruimen, liftinsluitingen:
Het is allemaal mogelijk in de nieuwe proceduretrainer.

Voor het onderdeel levensreddend handelen worden zelfs twee unieke interactieve ruimtes ingericht. In deze ruimtes worden de scenario’s door middel van projecties, geluidseffecten en speciale magneetwanden ondersteund. Dit zorgt voor een unieke trainingsbeleving, waarbij de zintuigen zo realistisch mogelijk geprikkeld worden. Door middel van camera’s worden de handelingen van de cursisten gevolgd, waardoor een perfecte evaluatie mogelijk is. Met al deze aanpassingen behoort deze nieuwe installatie tot de modernste van Europa!

Fire Control heeft wederom voor FireWare gekozen als partner voor de realisatie van deze oefeninstallatie! We gaan er van uit dat het net zo’n leuk en vooral succesvol project wordt als enkele jaren geleden.