Scroll Top

Cursus Reanimatie en AED gebruik

Het zal je maar overkomen…. dat je niet weet hoe je moet handelen!

Per week worden in ons land ruim 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een plotselinge hartstilstand. Wanneer niet direct wordt ingegrepen staat één ding vast: het slachtoffer zal komen te overlijden. Dan kan reanimatie, hartmassage in combinatie met mond op mond beademing, levensreddend zijn.

Wie moet leren reanimeren?

Wie? U! Een reanimatiecursus is voor iedereen van belang maar met name voor familieleden en vrienden van hartpatiënten en ook voor hen die vaak met mensen in contact komen. De cursus is ook bijzonder geschikt voor bedrijven die hun personeel willen voorbereiden op calamiteiten. Iedere Nederlander kan thuis, tijdens werk of in de vrije tijd met een situatie van een hartstilstand worden geconfronteerd. Daarom is een reanimatiecursus voor iedereen van belang. Iedereen met affiniteit kan een reanimatiecursus volgen. Toelatingseisen voor deze cursus zijn er niet.

Reanimatie en defibrillatie

Vaak is er bij een plotselinge hartstilstand sprake van een chaotische hartritmestoornis. Om een goed hartritme terug te krijgen, is defibrillatie noodzakelijk. Dit moet zo snel mogelijk gebeuren en dat doen we met een Automatisch Externe Defibrillator, de AED. Iedereen die kan reanimeren, kan ook leren hoe een AED goed en effectief te gebruiken.

De cursus

Reanimeren leer je niet uit een boekje. Om reanimatie goed te kunnen toepassen, krijgt u een praktische training onder leiding van een Oranje Kruis /Nederlandse Reanimatie Raad (NNR) gecertificeerde instructeur. U oefent op speciale instructiepoppen en leert werken met een AED. Daarnaast leert u alle bijbehorende handelingen; van ademhalingscontrole tot de stabiele zijligging tot hoe u (makkelijk) een slachtoffer van de buik op de rug kunt draaien.

Kleine groepjes

In tegenstelling tot veel opleiders, verzorgen wij de cursus op ons eigen oefencentrum in kleine groepjes van 8 deelnemers.  Op deze manier houden wij goed zicht op de deelnemers bij het uitvoeren van de handelingen. Wij hebben lokalen die ingericht zijn met de nodige EHBO-materialen. Iedere deelnemer werkt met een eigen reanimatiepop en een eigen oefen AED. Clean en persoonlijk, wel zo’n prettige gedachte.

Inschrijven en certificering

Kijk hieronder voor de beschikbare data en schrijf u in voor deze leuke en bovenal leerzame cursus! De cursus duurt 3 uur en de kosten bedragen € 80,- (excl. BTW) per deelnemer. Indien u competent wordt bevonden op de vaardigheden ontvangt u een certificaat van de NNR. De afgifte van dit certificaat houdt in dat de cursist, bij het afronden van de cursus, het benodigde niveau voor de certificering heeft behaald. Hoelang iemand bekwaam blijft is o.a. afhankelijk van de individuele vaardigheden en de mate warme deze vaardigheden worden toegepast en /of beoefend.

Cursusaanbod en inschrijving

Wilt u meer informatie over onze cursus Reanimatie en AED gebruik? Neem dan contact op!