Scroll Top

OPLEIDINGSLOCATIE
FIRE CONTROL

Cursisten krijgen nu wel een heel unieke beleving bij Fire Control. In één van de twee scenariocabines zijn ze getuige van een ongeval…. Vervolgens worden ze uitgedaagd om adequaat te reageren.

Moderne en zeer geavanceerde opleidingslocatie

Fire Control heeft een geavanceerde BHV en EHBO-simulator op basis van gesimuleerd vuur en films. Deze worden o.a. gebruikt bij de cursussen BHV Basis, EHBO basis, ontruimingsoefeningen en meer van onze opleidingen.

Door de diversiteit van de ruimtes kunnen allerlei BHV-procedures worden geoefend. Er is een keuken waar een brand woedt tussen wasmachine en keukenblok, een slaapkamer met een brandend bed, een ziekenhuiszaal met patiënten die in paniek zijn en vanuit een lift klinkt hulpgeroep. Ook een afvalopslag, een kantoor en een werkplaats ontbreken niet. Met deze proceduretrainer kan het bedrijf maatwerk leveren.

Uitgekeken raken de BHV’ers nooit, ook niet na meerdere herhalingscursussen. De scenario’s worden aangestuurd vanaf een tablet waarmee de opleider coördineert wanneer welke ramp in scène wordt gezet.

In de scenario-cabines wordt door middel van projectie, animatie, decor, magnetische wanden en licht- en geluidseffecten een realistische trainingsomgeving gecreëerd. De instructeur kan door middel van een iPad het scenario selecteren en eventueel ook beïnvloeden. Zo heeft elke cursist zijn eigen uitdaging!

Met een druk op de knop wordt het slachtoffer bijvoorbeeld aangereden of komt hij met zijn vingers in een cirkelzaag terecht. Na het juist melden zal er een ambulance komen? Of plotseling breekt er ergens op de procedurebaan brand uit. De proceduretrainer bestaat uit 2 verdieping met 80 verschillende scenario’s.

Ook dit is met de tablet een peulenschil. De licht- en geluidseffecten worden automatisch afgestemd op het scenario. Hier heeft de instructeur geen omkijken naar.

Spanningsboog

Elke cursist doorloopt een complete spanningsboog: van brand, ongeval, naar handelen tot de overdracht aan de externe hulpdiensten, alle fases tijdens een incident komen aan de orde. Door het grote aantal verschillende scenario’s, krijgt elke cursist zijn eigen trainingsbeleving. Naar keuze kan er gewerkt worden met een LOTUS slachtoffer of een reanimatiepop. Het personage in de animaties is overigens herkenbaar als de gebruikte reanimatiepop.

Meekijken

Vanuit de wachtruimte kunnen de overige cursisten door middel van een geavanceerd videosysteem meekijken met de handelingen in de scenariocabines. Uiteraard worden de beelden opgenomen voor een pakkende evaluatie. Door middel van een groot touchscreen en de FireSales Safety Library kunnen snel lessen opgeroepen worden, zodat de instructeur op maat toelichting kan geven.

Toekomstbestendig

De trainingsomgevingen kunnen makkelijk veranderd worden. Dit door de unieke combinatie van magneetwanden en projectie. Zo kan elk seizoen een andere omgeving gecreëerd worden. Dit kunnen binnen omgevingen zijn, maar ook scenario’s in de buitenlucht. Op dit moment is één cabine voorzien van een stedelijke omgeving en de ander cabine kan met de tablet omgeschakeld worden van kantooromgeving naar werkplaats.

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Neem vrijblijvend contact op.