Scroll Top

Droge blusleidingen

Regelmatig onderhoud aan droge blusleidingen

Regelmatig onderhoud verhoogt de veiligheid en de levensduur van uw droge blusleidingen. U kunt bij Fire Control terecht voor de montage en reparatie van droge blusleidingen. Daarnaast verzorgen we periodiek en uitgebreid onderhoud met de daarbij behorende keurrapporten.

  • Voordelen van regelmatig onderhoud
  • Verhoging van de veiligheid.
  • Verlenging van de levensduur.
  • Minder storingen.

[layerslider id=”3″]

Mobiele persunit voor controles

Bij controles en onderhoud aan blusleidingen op locatie werken wij veelal geheel onafhankelijk. Wij hebben tijdens de werkzaamheden geen stroom of water van derden nodig. Daar gebruiken we onze mobiele persunit voor. Met deze geavanceerde unit hebben wij alle apparatuur en materiaal bij ons om werkzaamheden uit te voeren en te testen.

Periodiek afpersen

Om de veiligheid van de leidingen te controleren is periodiek afpersen nodig. Fire Control test op capaciteit en druk. Hiervoor maken we gebruik van onze mobiele persunit. Deze is speciaal ontworpen voor het op druk brengen van droge blusleidingen.

Periodiek jaarlijks onderhoud

Elk jaar controleren we de toevoerafsluiting en de eventuele beschermkast op gebreken. De afsluiters en koppelingen worden behandeld tegen weersinvloeden.

Als het nodig is voeren we direct kleinere reparaties uit. U kunt dan denken aan het vervangen van pakkingen en rubbers. Natuurlijk overleggen we met u als opdrachtgever alvorens we tot reparaties of het vervangen van onderdelen overgaan.

Testen van de droge blusleidingen 1 x per 5 jaar

Eenmaal in de vijf jaar moeten de droge blusleidingen. Tenzij locale voorschriften anders voorschrijven. Alvorens er wordt gestart met de beproeving van de leidingen, wordt er gecontroleerd op gebreken. Als er geen gebreken zichtbaar zijn, wordt de leiding aangesloten op onze persunit. Daarna volgt de proef met een druk van 24 bar. Dit aantal bar wordt aangepast wanneer leidingen hoger zijn dan 70 meter.

Na tien minuten wordt de behouden druk genoteerd en de leiding geleegd via de voedingsaansluiting.

Keurrapport

Na het testen van de leiding ontvangt u het Rapport van Onderhoud. Dit keurrapport wordt opgesteld volgens de NEN.

Bent u geïnteresseerd in onderhoud brandblusmiddelen en/of droge blusleidingen? Neem contact op en maak direct een afspraak voor onderhoud en inspectie!